Persuitnodiging: School Musical Awards Hoogvliet

Op donderdag 7 juli worden voor de tweede keer de School Musical Awards uitgereikt in Hoogvliet. Deze bijzondere gala-avond staat helemaal in het teken van de eindejaars-musicals die basisschoolleerlingen van groep acht de afgelopen weken hebben opgevoerd. Er worden maar liefst elf awards uitgereikt waaronder die voor beste acteerprestatie, beste zang, mooiste decor, regie, originaliteit en natuurlijk beste musical.

De afgelopen weken bezocht een vakkundige jury de musicals van alle deelnemende scholen. Zij bepalen wie er aankomende donderdag met de prijzen naar huis gaat. Dat gebeurt geheel in stijl, inclusief rode loper, hinderlijke (nep)paparazzi, een volle zaal, spotlights en limousines.

‘Dat plaatje had ik al een aantal jaren in mijn hoofd’, vertelt initiatiefnemer Vincent van den Broek. ‘Kinderen in groep acht oefenen immers vaak maandenlang enthousiast voor de schoolmusical, waarmee ze afscheid nemen van de basisschool. Vervolgens mogen ze de musical éénmaal opvoeren, krijgen de complimenten van opa en oma, en dat is het dan. Dat mag wel wat grootser.’

Het School Musical Awards gala vindt plaats op donderdag 7 juli van 19.00 uur tot 21.30 uur in de sporthal van Campus Hoogvliet, Campusplein 8. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gebiedscommissie Hoogvliet via de regeling voor bewonersinitiatieven. Meer informatie vindt u op www.schoolmusicalaward.nl.