'Lampjes van Pernis' toont magie van dorp en haven

De skyline van Rotterdam is een van de bekendste vergezichten van Nederland. Wat veel mensen niet weten is dat een avondwandeling door Pernis minstens net zo mooie beelden oplevert. Op 14 en 15 september kan iedereen dat zelf beleven tijdens de vijfde editie van ‘Lampjes van Pernis’.

'Lampjes van Pernis' toont magie van dorp en haven Arnoud Verhey

Pernis is een unieke plek in Nederland. Een pittoresk dorp ten midden van de rauwe Rotterdamse haven. Overdag is het er al prachtig, maar de magie van Pernis komt ’s avonds pas echt tot uiting. Loop mee en bewonder de ontelbare lichtjes van de raffinaderijen, scheepsdokken, containeroverslag, de Beneluxster, de Waterweg en in de verte de skyline van Rotterdam. Ontdek ook de Anton-Pieck-achtige straatverlichting in de historische woonkern die een schril contrast vormt op de directe omgeving van het dorp.

De wandeling wordt geleid door een enthousiaste gids die vertelt over alle lampjes en precies weet waar de mooiste vergezichten zijn. Ook komt de rijke geschiedenis van het dorp en haar relatie met de haven aan bod. Een prachtige kans om Rotterdam en Pernis eens op een hele andere manier te zien en te beleven.

Datum: 14 en 15 september 2016
Tijd: 20.00 uur – 22.15 uur
Locatie: Metrostation Pernis (begin- en eindpunt)

Iedereen kan zich aanmelden via gebiedpernis@rotterdam.nl. Deelname is gratis. ‚Äč