PERSUITNODIGING

Ludieke actie rond betaald parkeren in Afrikaanderwijk

Vanaf 7 november 2016 wordt betaald parkeren ingevoerd in de Afrikaanderwijk. De gemeente plaatst vijftien parkeerautomaten voor kentekenparkeren in deze wijk. Een parkeerplek op straat kost straks 50 cent per achttien minuten, oftewel 1,67 euro per uur. In de winkelgebieden (Paul Krugerstraat en Pretorialaan) wordt een Stop & Shop-regeling ingevoerd; hier kost het eerste half uur parkeren slechts 10 cent.

‘Happening’
Om de invoering van het betaald parkeren in de wijk onder de aandacht te brengen van het (winkelend) publiek, hebben de ondernemers een ludieke actie bedacht. Samen met Galerie Niffo beschilderen jongeren op 28 oktober een auto. Zodoende transformeren zij dit voertuig tot een opvallende informatiedrager over het betaald parkeren. Bewoners, ondernemers en bezoekers worden hierbij uitgenodigd voor het nuttigen van een (warm) drankje en diverse versnaperingen van de deelnemende horeca. Met deze ‘happening’ brengen de ondernemers zichzelf en de Stop&Shop-regeling onder de aandacht.

Rondjes rijden
Met de invoering van het betaald parkeren komt er een einde aan het eindeloze ‘rondjes rijden’ in de Afrikaanderwijk. Vooral op marktdagen, woensdag en zaterdag, was de wijk overvol met auto’s. Nadat op Katendrecht de parkeermeters kwamen, trokken automobilisten uit de wijde omtrek de Afrikaanderwijk in voor een gratis plek. Enquêtes en inloopavonden wezen begin dit jaar uit, dat wijkbewoners en ondernemers door deze situatie voorstander zijn van de invoering van het betaald parkeren.

Update op bericht: