PERSUITNODIGING

Ruim 2.000 kinderen doen fietsexamen in het verkeer

Meer dan 2.000 Rotterdamse kinderen leggen dit jaar het Praktisch Verkeersexamen af. Dit fietsexamen, samen met de maatschappelijke businessclub R4R georganiseerd, is een van de maatregelen om Rotterdam verkeersveiliger te maken. Dinsdag 23 mei om 8.30 uur geeft wethouder Joost Eerdmans (o.a. verkeersveiligheid) het startsein voor de eerste examens. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
 

Programma dinsdag 23 mei
08:45 uur       eerste kinderen verzamelen zich
08:50 uur       kinderen krijgen hesjes en korte instructie door medewerker Halo Jobbing
08:55 uur       korte speech en startsein door wethouder Eerdmans
09:00 uur       Eerste kind gaat van start!

Locatie
Hangar van het Worldhotel Wings, Rotterdam Airportplein 55. Ingang via hoofdingang Wings

Veilig fietsen leer je ook in het verkeer
Met de organisatie van het examen willen gemeente en R4R een impuls geven aan de verkeersveiligheid in de stad. Het terug brengen van het aantal ongevallen onder scholieren is een belangrijke doelstelling. Bij dit examen op de fiets brengen de kinderen in de praktijk wat ze hebben geleerd tijdens de verkeerslessen op school. Dat is bewezen effectief. Het verkeersexamen komt in Rotterdam steeds minder voor, omdat de organisatie veel tijd kost en scholen prioriteit moeten geven aan rekenen en taal. R4R en de gemeente willen ook in 2018 het fietsexamen weer mogelijk te maken, door de organisatie en de financiering ervan over te nemen van de scholen.

Rotterdam heeft de ambitie de fietsstad bij uitstek te worden. Daar doen we al veel aan: van meer voorrang voor fietsers op straat tot het veiliger leren fietsen in het verkeer.